11.11.2011

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu a fost înregistrată o cauză penală  în care se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul minorei T.L.R., în vârstă de 17 ani.

Din primele date ale cauzei s-a reținut că, la data de 10.08.2011, minora, care fusese internată la secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Tg.-Jiu cu diagnosticul „adenoamigdalită cronică”, a decedat.

          La data de 11.11.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au dispus începerea a urmăririi penale  față de persoana juridică Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, față de medicul B. C., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și fals intelectual, precum și față de I. L.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual.

          În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.