14 noiembrie 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 13.11.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Moța Marius Narcis pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și a dispus emiterea unui  mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 20 de zile, pe numele inculpatului.

Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în data de 28.07.2011, inculpatul a pătruns într-un vestiar aparținând Bazei Sportive din incinta Stadionului Municipal Tg.-Jiu, de unde a sustras două telefoane mobile, prejudiciul fiind estimat la suma de 1200 lei; în noaptea de 30/31.07.2011, a pătruns prin escaladarea unei ferestre într-un bufet ce aparține Clubului Sportiv Pandurii Tg.-Jiu, de unde a sustras, din tejgheaua  barului, suma de 152 lei, iar în noaptea de 11/12.11.2011, a pătruns prin efracție într-un magazin din mun.   Tg.-Jiu, de unde și-a însușit pe nedrept produse alimentare (țigări, cafea), precum și  suma de 1000 lei, rezultând un prejudiciu de 2500 lei.

Prin faptele de natură patrimonială săvârșite de inculpat a fost creat un prejudiciu  total de 3852 lei, prejudiciu recuperat parțial.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.