14 noiembrie 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 13.11.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Lăceanu Mircea pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere în formă continuată.

Din probele administrate până în această fază procesuală a rezultat că, în  noaptea de 11/12.11.2011, în jurul orelor 23.30-24.00, inculpatul a incendiat un garaj auto, incendiul extinzându-se și la garajele aparținând altor două părți  vătămate,  fiind cauzat astfel un prejudiciu în cuantum de aproximativ 5000 lei.

 De  asemenea, în  aceeași  noapte de 12.11.2011, în jurul orelor 04:50,  a incendiat ușa principală de acces în incinta Primăriei Tg.-Jiu, creând un prejudiciu în cuantum de aproximativ 840 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și a dispus emiterea unui  mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 20 de zile, pe numele inculpatului.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.