03.10.2011

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

   I.   Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Toma Loredan Florin, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de articolul 174 alin.1 raportat la art. 175 alin.1 litera i din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 ani și interzicerea unor drepturi.

                Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că la data de 18 iulie 2011, la ora 11,30, în timp ce se aflau în drumul public din satul Frumușei, comuna Licurici, județul Gorj, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a aplicat victimei Z.G. lovituri cu pumnul și picioarele, în mod repetat, în zone vitale ale corpului - zona capului și toracelui, producându-i leziuni traumatice foarte grave, în urma cărora victima a decedat după câteva minute.

                Inculpatul și victima, ambii în vârstă de 37 de ani, se cunoșteau din copilărie, între locuințele lor fiind o distanță de aproximativ 100 de metri și erau rude într-un grad mai îndepărtat. În ultima perioadă de timp anterior producerii evenimentului, cei doi mergeau împreună să muncească pe la diferite persoane sau să consume băuturi alcoolice prin localuri.

                Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pe timp de 24 de ore prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din data de 18 iulie 2011, iar în data de 19 iulie 2011 Tribunalul Gorj a admis cererea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, ce ulterior a fost prelungită, în condițiile legii.

 

II.     Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Petrică Lucian, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de articolul 9 alin.1 litera c din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 8 ani și interzicerea unor drepturi.

        Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că inculpatul, administrator al unei societăți comerciale din Rovinari, a evidențiat în actele contabile ale acesteia 11 facturi fictive, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul statului a sumei de 12.912 lei reprezentând TVA și impozit pe profit.

        Prin ordonanța din 30 august 2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra apartamentului din mun. Târgu-Jiu, proprietatea inculpatului, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul stabilit în dauna bugetului statului, în vederea recuperării acestuia.