04  noiembrie  2011

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin au înaintat instanței de judecată la data de 03 noiembrie 2011, propunerea de arestare preventivă a inculpatului COJOCARU FLAVIUS-OVIDIU, pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol”, faptă prev. de art.197 alin.2 lit.a Cod penal și „furt calificat”, faptă prev. de art.208 – art.209 alin.1 lit.g Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal și art.37 lit.a Cod penal și a inculpatului STAMATIN IONUȚ-RĂZVAN, pentru săvârșirea infracțiunii de „viol”, faptă prev.și ped. de art.197 alin.2 lit.a Cod penal.

 

Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a admis propunerea magistraților procurori și a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 20 de zile a inculpaților menționați mai sus.

 

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt:

 

       În seara zilei de 01.11.2011, în jurul orelor 1930, inculpatul Cojocaru Flavius-Ovidiu a întreținut  raport sexual normal cu partea vătămată R.D., în autoturismul inculpatului Stamatin Ionuț-Răzvan, împotriva voinței părții vătămate, iar inculpatul Stamatin Ionuț-Răzvan, în același autoturism, a întreținut cu partea vătămată un act sexual oral, împotriva voinței acesteia. În aceeași împrejurare, inculpatul Cojocaru Flavius-Ovidiu i-a cerut părții vătămate să-i dea telefonul mobil sub pretextul verificării mesajelor, iar după ce aceasta i l-a dat, a refuzat să i-l mai înapoieze, însușindu-l pe nedrept.

 

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.