14.09.2011

 

COMUNICAT

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj vor propune la data de 15.09.2011, arestarea preventivă a inculpatei PENCEA ȘTEFANIA MIHAELA (aflată în stare de reținere),  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trafic de influență.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieșit faptul că, inculpata a pretins și primit de la denunțătoarea A.V. suma de 2000 lei pentru a interveni pe lângă funcționari cu atribuții specifice ai unei unități medicale din Craiova, în vederea pensionării medicale a fratelui denunțătoarei.

Cu sprijinul tehnic al S.R.I. Dolj  și al ofițerilor din cadrul D.G.A. Dolj, în ziua de 14.09.2011, procurorul a organizat constatarea în flagrant a infracțiunii, ocazie cu care inculpata  a fost surprinsă în timp ce primea de la un investigator  suma de 500 euro, pentru a interveni pe lângă funcționarii abilitați în vederea pensionării medicale a soacrei acestuia.

După constatarea faptei și întocmirea actelor specifice acestei activități, în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunea de trafic de influență, prev. de art. 257 din Codul Penal, rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.