14 octombrie 2011

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, la data de 13.10.2011, au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Grancea Sandocan cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat până în această fază procesuală a rezultat că, în perioada ianuarie – septembrie 2011, inculpatul Grancea Sandocan, împreună cu inculpata O.C.E. – persoană cercetată în stare de arest preventiv în prezenta cauz㠖 , a pretins și încasat de la părțile vătămate mai multe sume de bani în euro și lei, creându-le acestora convingerea fermă că le va intermedia încheierea unui contract de muncă legal în Anglia, fără a fi însă autorizat în acest sens.

Inculpatul se ocupa de recrutarea persoanelor pentru așa zisa plecare, prezentându-le mai întâi condițiile de muncă și oferta de salarizare, după care stabilea întâlniri între acestea și inculpată.

Prin întreaga activitate infracțională, inculpații au reușit să inducă în eroare aproximativ 50 de persoane, dintre care până în prezent au fost identificate 36 părți vătămate, urmând a fi identificate și audiate și restul persoanelor cărora le-a fost produsă o pagubă patrimonială.

 Prejudiciul total creat prin săvârșirea faptei este de aproximativ 10.000 euro, nerecuperat.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpaților.