COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, la data de 19.10.2011, au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Pârvuleț Cătălin Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni - ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și uz de armă neletală fără drept - și a inculpatului Gheață  Sorin Alin, cercetat pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Din probatoriul administrat până în această fază procesuală a rezultat că, în seara zilei de 18.10.2011, în jurul orelor 20:30, cei doi inculpați s-au întâlnit într-un bar din mun. Tg.-Jiu, unde au purtat discuții contradictorii, împrejurare în care s-au lovit reciproc cu pumnii și picioarele, precum și cu diverse obiecte găsite în localul public (scrumiere, scaune, sticle), iar, la un moment dat, inculpatul Pârvuleț Cătălin Gheorghe a executat două focuri de armă, folosind un pistol marca Mauser, ce face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării, producându-i inculpatului Gheață Sorin Alin o leziune în partea dreaptă a pieptului.

Pe parcursul urmăririi penale, s-a stabilit că, prin comportamentul lor, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică în barul respectiv, ceea ce a condus la indignarea celorlalți consumatori, care au părăsit în grabă localul, fiind într-o stare de temere și nesiguranță.

 Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea, pe numele fiecăruia dintre inculpați, a câte unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpaților.