20 decembrie 2011

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 16.12.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Gruia Cristinel Teodor cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din probele administrate până în această fază procesuală a rezultat că, în seara zilei de 04.12.2011, susnumitul s-a deplasat la un local situat în orașul Rovinari, jud. Gorj, unde, împreună cu alte persoane printre care și inculpatul Cernătoiu Cătălin (față de care instanța de judecată a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile, pentru aceleași fapte, la data de 14.12.2011), a exercitat acte de violență fizică asupra părții vătămate P.G., producându-se scandal public și indignarea persoanelor prezente. În aceleași împrejurări, inculpatul a amenințat partea vătămată cu un pistol pe care îl deținea ilegal.

La data de 19.12.2011, procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, care s-a sustras urmăririi penale.

Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru o perioadă de 30 zile pe numele inculpatului. Acesta a fost identificat și reținut în cursul zilei de 19.12.2011 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, iar la data de 20.12.2011 a  fost prezentat instanței de judecată.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpatului.