27 septembrie 2011

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 27.09.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Stanciu Florian pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracțiuni: furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat și față de inculpatul Hodoiu Marinel pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie și postcondamnatorie, a două infracțiuni de furt calificat.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, în seara zilei de 13.06.2011, inculpații Stanciu Florian și Hodoiu Marinel s-au deplasat în zona de sud a municipiului Tg.-Jiu, la domiciliul părții vătămate G.I., pe care inculpatul Hodoiu Marinel o cunoștea de mai mult timp, și, folosind chei potrivite, au sustras, dintr-un dulap metalic, situat pe scara blocului, mai multe ustensile de pescuit, pe care ulterior le-au valorificat. Prejudiciul creat a fost parțial recuperat.

În data de 09.09.2011, aceiași inculpați au sustras două biciclete, ce fuseseră lăsate neasigurate în fața unui magazin, situat în clădirea Pieței Centrale din municipiul Tg.-Jiu, pe care le-au vândut unor persoane necunoscute.

Prejudiciul creat de cei doi inculpați prin comiterea acestei fapte se ridică la suma de 500 lei și nu a fost recuperat pe parcursul cercetărilor.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și a dispus emiterea unor  mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpaților.

          

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.