28 octombrie 2011

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 27.10.2011, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Buștean Emil pentru săvârșirea infracțiunii furt calificat în formă continuată, fapăt comisă împreună cu un minor.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 20 de zile, pe numele inculpatului.

Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în noaptea de 26/27.10.2011, inculpatul Buștean Emil, însoțit de un minor în vârstă de 15 ani, a sustras, de pe raza mun. Tg.-Jiu, un număr de 9 acumulatori de la  autoturisme marca Dacia și o roată de rezervă găsită în portbagajul unui autoturism, bunuri pe care ulterior intenționa să le valorifice.

Cei doi au fost identificați de organele de poliție în timp transportau bunurile sustrase spre locuința inculpatului Buștean Emil.

Prejudiciul creat prin comiterea faptei se ridică la suma de 3000 lei, fiind recuperat integral prin restituirea bunurilor.

 

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților