30 septembrie 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, la data de 29.09.2011, au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a doi inculpați, Vîlceanu Iulian și Chiliment Ștefan, cercetați sub aspectul săvârșirii, în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiunii de furt calificat.

Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de  zile pe numele inculpaților.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 28/29.09.2011, în intervalul orar 00.00 – 05.00, cei doi inculpați, care sunt frați, au demontat de pe vagoanele staționate în Stația C.F.R. Turceni un număr de 11 distribuitoare de aer, pe care le-au încărcat într-un microbuz. În timp ce se deplasau cu acesta, pe raza  localității Turceni, au fost opriți de organele de poliție, iar, la controlul efectuat, au fost identificate materialele componente ale vagoanelor, ce fuseseră sustrase de inculpați.

Prejudiciul creat este în valoare de 103.236,93 lei, iar prin sustragerea celor 11 distribuitoare de aer de la vagoanele de marfă a fost pusă în pericol circulația feroviară

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpaților.