30 septembrie 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, la data de 29.09.2011, au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatei Ochia Camelia Elena cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile pe numele inculpatei.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în perioada aprilie – mai 2011, inculpata a pretins și încasat de la părțile vătămate mai multe sume de bani în euro și lei, creându-le acestora convingerea fermă că le va intermedia încheierea unui contract de muncă legal în Anglia, fără a fi însă autorizată în acest sens.

Pentru  a fi cât mai credibilă în încercarea de a induce în eroare aceste persoane, inculpata le-a înmânat formulare de contracte de muncă, atât în limba română, cât și în limba engleză (înscrisuri care reprezentau, de fapt, modele de contracte de muncă, necompletate cu datele pretinsei societății angajatoare), iar prin întreaga activitate infracțională, susnumita a reușit să inducă în eroare aproximativ 50 de persoane, dintre care până în prezent au fost identificate 18 părți vătămate.

Prejudiciul total creat prin săvârșirea faptei este de aproximativ 10.000 euro, nerecuperat.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpatei.