02.04.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

          Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a avut loc azi, 2 aprilie 2012, o întâlnire de lucru între procurorii de la unitățile de parchet din județul Gorj și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii.

        La această întâlnire au participat doamna procuror Florentina Gavadia – membru ales al C.S.M. și domnul Dan Chiujdea – consilier, fost membru ales al C.S.M.

        Au fost discutate aspecte privind direcțiile de acțiune ale C.S.M. în perioada următoare, privind asigurarea bunei funcționări a sistemului judiciar, din perspectiva asigurării ocupării efective a posturilor vacante de procurori și grefieri și crearea de posibilități de suplimentare a acestora.

        Din această perspectivă, a fost subliniat faptul că unitățile de parchet din județul Gorj se confruntă în general cu lipsă de personal, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu se va afla în perioada următoare într-o situație foarte dificilă privind numărul de procurori, raportat la volumul de activitate al unității.

        Au mai fost discutate chestiuni legate de cariera profesională a magistraților, precum și aspecte privind necesitatea modificării procedurii de evaluare a judecătorilor și procurorilor.

        O altă problemă discutată a fost cea legată de recentele modificări legislative privind răspunderea disciplinară a magistraților.