02.08.2012

 

 

COMUNICAT

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat azi, 2 august 2012, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Văileanu Claudiu-Ionuț, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, prevăzută de art. 20 raportat la art. 174 combinat cu art. 175 litera i din  Codul penal.

         Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că în noaptea de 27/28 iulie 2012, orele 00,30, pe fondul unei altercații, în timp ce se aflau într-un bar din comuna Crasna, județul Gorj și apoi în drumul public, inculpatul Văileanu Claudiu-Ionuț a aplicat părții vătămate lovituri repetate cu pumnii și picioarele, în special în zona capului, doborând-o pe carosabil. Partea vătămată și-a pierdut cunoștința și a fost inițial transportată la Spitalul orășenesc Novaci, de unde a fost transferată la Spitalul de urgenț㠄Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu și apoi, din cauza agravării stării sale de sănătate, a fost transferată la Spitalul clinic de urgență nr. 1 din Craiova.

         Din concluziile preliminare ale Institutului de Medicină Legală din Craiova rezultă că leziunile de violență suferite de persoana vătămată s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure, necesită 65-70 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața acesteia.

         Prin ordonanța din data de 1 august 2012, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, a învinuitului Văileanu Claudiu-Ionuț.