03 mai 2012

                                                                      

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 28.04.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați minori pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie (4 acte materiale și respectiv 2 acte materiale), tentativă la tâlhărie și furt calificat (2 acte materiale) și față de inculpatul major, Dragu George Răducu, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

S-a reținut că, în cursul lunii octombrie 2011, după lăsarea întunericului, cei doi minori, prin exercitarea de acte de violență, au deposedat partea vătămată M.T., de o cruciuliță din aur, ce o avea la lănțișorul din aur pe care-1 purta la gât, fiind creat un prejudiciu de 550 lei.

De asemenea, s-a stabilit că, în seara zilei de 30.03.2012, unul dintre inculpații minori, împreună cu inculpatul Dragu George Răducu, prin exercitarea de acte de violență, au deposedat partea vătămată C. S. de geanta pe care o purta pe umăr și în care avea bunuri personale, în timp ce se afla în scara blocului unde domiciliază, prejudiciul creat fiind de 200 lei. În urma actelor de agresiune comise de cei doi, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile îngrijiri medicale.

În seara de 03.04.2012, în jurul orelor 21:45, inculpații, prin exercitarea de acte de violență, au deposedat partea vătămată D. R., de geanta pe care o purta pe umăr și în care avea bunuri personale, în timp ce intenționa să intre în scara blocului unde domiciliază, creând un prejudiciu de 400 lei.

S-a mai reținut că, în noaptea de 17/18.04.2012, și respectiv de 21/22.04.2012,  unul dintre inculpații minori, împreună cu alte trei persoane, care au calitatea de învinuit în aceeași cauză penală, a pătruns prin efracție în incinta a două societăți comerciale, situate pe raza mun. Tg-Jiu, de unde a sustras mai multe bunuri (țigări, băuturi răcoritoare, dulciuri și un telefon mobil marca Sony Ericsson ), fiind creat un prejudiciu în cuantum de de 750 lei.

La data de 28.04.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fiecăruia dintre inculpați pe o perioadă de 19 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.