04 mai 2012

 

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 04.05.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Pirici Doru-Vasile și Breben Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de  tâlhărie și violare de domiciliu, respectiv a infracțiunii  de  complicitate la furt calificat și față de inculpatul minor T.V.A. pentru săvârșirea   infracțiunilor de  tâlhărie, violare de domiciliu și complicitate la furt calificat.

S-a reținut că, în noaptea de 22/23.04.2012, în jurul orelor 00:30 – 01:00, fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpații Pirici Doru-Vasile și minorul T.V.A. au pătruns în camera în care dormea partea vătămată T.C., în vârstă de 82 ani și, prin amenințarea cu un pistol, l-au deposedat de suma de 900 lei și de un telefon mobil.

S-a mai stabilit că, în noaptea de 01/02.03.2012, învinuitul Bărbulescu Vasile Dragoș a pătruns, prin forțarea ușii de acces și prin folosirea de chei potrivite, într-un restaurant din mun. Tg-Jiu și a sustras dintr-un birou suma de 9763 lei, fiind ajutat la comiterea faptei de doi complici, respectiv inculpații Breben Vasile și T.V.A.

La data de 04.05.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 19 zile pentru inculpatul minor, pe o perioadă de 29 de zile pentru inculpatul Pirici Doru-Vasile și pe o perioadă de 10 zile pentru inculpatul Breben Vasile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.