04 iulie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 04.07.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Boboc Nicolae pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 239 alin. 1, 2 și 5 Cod penal.

Din probele administrate până în această fază procesuală a rezultat că, în seara zilei de 03.07.2012, inculpatul a adresat amenințări cu moartea agentului de poliție D.I. , aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Runcu, jud. Gorj, împrejurare în care l-a îmbrâncit rupându-i uniforma cu care era îmbrăcat și l-a lovit cu un corp din materialul lemnos.

În urma actelor de agresiune, agentul de poliție a suferit mai multe leziuni, care necesită pentru vindecare  un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Magistrații Judecătoriei Tg.-Jiu și-au însușit propunerea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile pe numele inculpatului.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpatului.