05.12.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului O.C., în vârstă de 43 de ani, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea în formă continuată a infracțiunilor de viol și incest, prevăzute de art. 197 alin.1, alin.2 litera b și b indice 1 și alin.3 teza 1 din Codul penal și de art. 203 Cod penal, cu aplicarea art. 41-42 Cod penal, pentru faptul că acesta, în perioada anilor 2006-2012 a întreținut în mod repetat raporturi sexuale cu fiica sa, care în prezent are vârsta de 13 ani, prin acte de constrângere și profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința sau de a se apăra, partea vătămată având la începutul activității infracționale vârsta de 7 ani.

        Prin ordonanța din data de 4 decembrie 2012, organele de urmărire penală au luat față de învinuitul O.C. măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 20,00.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.