COMUNICAT DE PRESĂ

09.11.2012

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat , la data de 09.11.2012 , Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului BARBU CONSTANTIN DANIEL , aflat în stare de reținere ,  sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 197 alin. 1 și art. 192 alin. 2 din codul penal cu aplic. art. 33 lit. a din codul penal .

   Probatoriul administrat în cauză , până la acest moment , a relevat faptul că inculpatul a pătruns fără drept în locuința părții vătămate, în seara zilei de 05.11.2012 și a întreținut cu aceasta prin constrângere  un act sexual .

              Prin încheierea din 09.11.2012 a Judecătoriei Balș s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului BARBU CONSTANTIN DANIEL pe o perioadă de 29 de zile începând cu 09.11.2012 .

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt , adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație , să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție .