10 mai 2012

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 09.05.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Bîrcină Marian pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 279 alin. 1 Cod penal și art. 133 din Legea 295/2004 republicată cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal.

S-a reținut că, inculpatul a deținut, purtat și transportat, și a folosit, fără drept, în data de 03.05.2012, cu ocazia unui conflict avut cu o persoană, pistolul marca Olympic 6 , seria 0275, calibru 5,6 mm.

De menționat este faptul că arma a fost folosită, într-un loc public, respectiv într-un local din mun. Tg.-Jiu, inculpatul executând două focuri de armă în direcția părții vătămate, care a suferit leziuni (plagă împușcată în zona pectoral dreapta și coapsa dreaptă), aspect ce rezultă din concluziile preliminarii emise de SML Gorj.

La data de 09.05.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea, pe numele inculpatului Bîrcină Marian, a unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.