10 septembrie  2012

 

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 08.09.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Lăpădat Dumitru pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 215 alin. 1, 2 Cod penal și art. 26 alin. 1 din Legea nr. 51/1995 rap. la art. 281 Cod penal, fapte săvârșite în formă continuată și în stare de recidivă postexecutorie.

S-a reținut , în perioada 2010- 2012, inculpatul a indus în eroare mai multe părți vătămate, cărora le-a creat convingerea că le va rezolva favorabil litigiile pe care le aveau fie la instanțele de judecată, fie la organele de urmărire penală, cu toate că nu avea nici calitate și nici cunoștințe juridice, încasând pentru aceste servicii sume de bani cuprinse între 800 lei și 10.000 lei.

La data de 08.09.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Lăpădat Dumitru, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.