10 octombrie 2012

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 10.10.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dina Bogdan pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, fapte săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie.

S-a reținut că, în perioada august - octombrie 2012, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, prin forțarea sistemului de închidere al ferestrelor și escaladare, inculpatul a pătruns în 11 apartamente și garsoniere, situate la parterul mai multor blocuri din diferite zone ale municipiului Tg.-Jiu, de unde a sustras sume de bani și bunuri de valoare, pe care ulterior le-a valorificat la diferite case de amanet și la persoane fizice, banii fiind folosiți în interes personal pentru achiziționarea de telefoane mobile, autoturisme, motoscutere. A fost astfel creat un prejudiciu în cuantum de 75.000 lei, recuperat doar parțial.

De asemenea, s-a reținut că, în data de 09.10.2012, inculpatul Dina Bogdan a fost surprins de agenții de circulație din cadrul SPR Gorj conducând un autoturism pe un drum public de pe raza localității Bălești, jud. Gorj, fară a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

La data de 10.10.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatului.

în cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.