13.06.2012

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului Dunoiu Constantin Viorel, cercetat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de art. 9 alin.1 lit.b și alin.2 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin.2 din Codul penal.

Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din municipiul Târgu-Jiu, a emis facturi fiscale și a livrat mărfuri către alte societăți comerciale, realizând venituri pe care nu le-a înregistrat în evidențele contabile, fapt ce a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.287.757 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Inculpatul Dunoiu Constantin Viorel este cunoscut cu antecedente penale și a comis faptele pentru care parchetul a solicitat arestarea preventivă în timp ce pe rolul instanțelor de judecată era cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de același gen.

În prezent inculpatul Dunoiu Constantin-Viorel se sustrage de la executarea unei pedepse privative de libertate de 7 ani închisoare, aplicată pentru infracțiuni de evaziune fiscală și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și figurează urmărit la nivel național.

Tribunalul Gorj a admis propunerea parchetului și a emis mandat de arestare preventivă a inculpatului Dunoiu Constantin-Viorel pentru 30 de zile, în lipsa acestuia.