15 noiembrie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 14.11.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Costin Marius-Adrian pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat și a trei infracțiuni de tâlhărie, fapte săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie și a inculpatului Pană Valeriu Adrian pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

S-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Costin Marius-Adrian a sustras bunuri, în valoare de 6000 lei, din imobilul de locuit al administratorului firmei la care lucra. De asemenea, în zile diferite, în locuri publice, a deposedat, prin violență mai multe persoane, de obiecte pe care le aveau asupra lor, telefoane mobile, o poșetă, un portofel.

Prejudiciul total creat a fost estimat la suma de 8000 lei, fiind recuperat parțial.

Inculpatul Pană Valeriu Adrian a înlesnit valorificarea unuia dintre telefoanele mobile sustrase de Costin Marius-Adrian, obținând astfel un folos material injust.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 14.11.2012, a admis propunerea magistraților procurori față de inculpatul Costin Marius-Adrian și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pe o perioadă de 29 zile.

Cu privire la inculpatul Pană Valeriu Adrian s-a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu a declarat recurs împotriva încheierii instanței prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă a inculpatului Pană Valeriu Adrian.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.