15.11.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Prună Tudorel Ion, din localitatea Țicleni, județul Gorj, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav, prevăzută de art. 174, art. 175 lit.c și art. 176 lit.b Cod penal, reținându-se că există probe și indicii temeinice în sensul că acesta, în data de 13 noiembrie 2012, a aplicat mai multe lovituri cu securea mamei sale și concubinului acesteia, care au condus la decesul celor doi.

        Prin ordonanța din data de 14 noiembrie 2012, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a luat față de învinuitul Prună Tudorel Dumitru măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 16,00.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.