16.11.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ion Vasile, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, prevăzută de art. 174 combinat cu art. 176 lit.a din  Codul penal (reținându-se comiterea omorului prin cruzimi) și de punere în primejdie a unei persoane în neputință de a se îngriji, prevăzută de art. 314 din Codul penal, pentru faptul că acesta, în seara zilei de 14 noiembrie 2012, a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele și cu un obiect metalic, concubinei sale A.C., o perioadă de cca. 30 de minute, iar după aproximativ  o oră și jumătate – două ore s-a produs decesul acesteia.

        Agresiunea s-a produs în prezența celor patru copii ai celor doi concubini, cu vârste cuprinse între  o lună și 7 ani.

        După constatarea decesului victimei, inculpatul a părăsit locuința și copiii, punând astfel în pericol iminent viața, sănătatea și integritatea corporală a acestora.

        Prin ordonanța din data de 15 noiembrie 2012, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a luat față de învinuitul Ion Vasile măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 15,00.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.