17 septembrie  2012

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, a fost constituită, la data de 14.09.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și violare de domiciliu.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 13/14.09.2012, în jurul orelor 02:00, inculpatul Gigu Dumitru Ion a pătruns fără drept în locuința părții vătămate M.I., în vârstă de 78 de ani, și, prin constrângere, a întreținut raporturi sexuale cu aceasta provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 5-6 zile îngrijiri medicale.

 La data de 15.09.2012, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gigu Dumitru Ion, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de  viol și violare de domiciliu.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și, prin încheierea din data de 15.09.2012, a dispus emiterea unui  mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpatului.