21.05.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

I.      Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare a arest preventiv, a inculpatului Cican Ion, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, infracțiune prevăzută de art. 9 alin.1 lit.b din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal.

        Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că inculpatul, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale din orașul Rovinari, a realizat venituri din vânzarea mărfurilor fără a le înregistra în evidențele contabile, prejudiciul adus în acest mod bugetului de stat fiind în sumă de 145.661 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

        Inculpatul Cican Ion a comis infracțiunea de evaziune fiscală în stare de recidivă postexecutorie.

        Inculpatul Cican Ion a fost reținut preventiv în cauză de către organele de urmărire penală pentru 24 de ore, în data de 27 martie 2012 și începând cu data de 28 martie este arestat preventiv.

 

 

II.     Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului, Grecu Florin Marius, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, infracțiune prevăzută de art. 9 alin.1 lit.b din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal.

        Din probatoriul administrat în cauză de organele de urmărire penală a rezultat că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din comuna Drăguțești, județul Gorj, în perioada 01.01.2008-26.05.2010 nu a înregistrat în evidența contabilă 50 de facturi fiscale, denaturând astfel veniturile realizate din activitățile comerciale desfășurate cu S.C. ARTEGO S.A. Tg.-Jiu, în acest mod inculpatul sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit și a T.V.A. în sumă totală de 75.527 lei, reprezentând prejudiciul creat bugetului de stat.