22.03.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți aduce la cunoștință :

           Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au solicitat, la data de 19.03.2012, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților BĂDIȚA MARIAN, ILIESCU GEORGE, BOAGIU VASILE, RUICAN MARIAN, RUICAN IULICĂ ȘI BOAGIU ION, aflați în satre de reținere, sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav și ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice,fapte prevăzute de art.20 C.p. rap. la art 174 alin. 1 – art. 176 alin. 1 lit. b și alin. 2 C.p.  și art. 321 alin. 1 și 2 C.p., fiecare cu aplic.art. 75 lit. a C.p.și toate cu aplic. art. 33 lit. a C.p.

            La data de 19.03.2012, magistrații Tribunalului Mehedinți au admis propunerea de arestare preventivă  și au emis mandate de arestare preventivă față de  inculpații BOAGIU VASILE, RUICAN MARIAN, RUICAN IULICĂ ȘI BOAGIU ION, pentru o perioadă de 29 de zile, respectiv au respins propunerea de arestare preventivă și au dispus măsura preventivă de  a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 de zile față de  inculpații BĂDIȚA MARIAN și  ILIESCU GEORGE.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieșit următoarea stare de fapt:

 În seara zilei de 18.03.2012, în jurul orei 20,00, pe raza satului Salcia, victimelor S.A. și S.C. li s-au aplicat lovituri repetate cu bâte, pumni și picioare de către cei șase inculpați, în urma cărora au suferit traumatisme cranio - cerebrale  și contuzii multiple. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale.