27.12.2012

 

                                        COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  22.12.2012, propunerea de arestare preventivă a inculpaților:

-                                     Trăilescu Florin pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” în formă continuată ( 5 acte materiale), prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. c și alin.2 ind.1 lit. a din C.p. cu aplicarea art. 41 alin.2 și o infracțiune de „furt calificat” (cu 3 acte materiale), faptă prev. și ped. de art. 208 alin. 1 – 209 alin.1 lit. a și e C.P. cu aplicarea art. 41 alin.2 din C.P.

-                                     Giurescu Gheorghe Daniel pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” în formă continuată prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. c și alin.2 ind.1 lit. a din C.p.  cu aplicarea art. 41 alin.2 și o infracțiune de „furt calificat” (cu 3 acte materiale), faptă prev. și ped. de art. 208 alin. 1 – 209 alin.1 lit. a și e C.P. cu aplicarea art. 41 alin.2 din C.P.

               Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 22.12.2012 până la data de 19.01.2013 inclusiv.

              Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: inculpații în perioada iulie - decembrie 2012 prin violență smulgeau lănțișoare de la gâtul persoanelor de sex feminin  care se deplasau pe stradă sau sustrăgeau poșete de la diverse femei în timp ce acestea se aflau în scările blocurilor.

   Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.