23.01.2012

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

         Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Berlea Florica, pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de articolul 174  din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 ani și interzicerea unor drepturi.

                   Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că în seara zilei de 1 noiembrie 2011 inculpata Berlea Florica, împreună cu victima S.V. și cu alte două persoane, O.C. și P.G., au consumat băuturi alcoolice (țuică) și au vizionat un meci de fotbal la televizor, în locuința lui P.G., situată în comuna Bîlteni, sat Bîlteni, județul Gorj.

                  Inculpata Berlea Florica trăia în relații de concubinaj cu P.G. la domiciliul acestuia, iar anterior avusese o relație de concubinaj și cu victima S.V. din comuna Bîlteni, sat Peșteana.

         În pauza meciului, în jurul orelor 23.00, O.C. a plecat la locuința sa situată în apropiere, iar ceilalți 3 au continuat să consume băuturi alcoolice.

         Între orele 1,20 -1,45, P.G. a plecat să cumpere țigări de la un cafe-bar aflat pe DE 79, aspect ce rezultă din vizionarea înregistrărilor de pe sistemul video cu circuit închis al Primăriei Bîlteni. În această perioadă de timp, între inculpată și victima S.V. au intervenit discuții contradictorii, prilej cu care inculpata Berlea Florica a aplicat victimei S.V. o lovitură cu cuțitul în zona pectorală stângă, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă în cavitatea toracică, cu interesarea cordului și a plămânului stâng, ce a avut ca urmare decesul victimei.

         La revenirea în locuință, P.G. a găsit-o pe inculpată stând pe patul de la intrarea în cameră, având în mână cuțitul pe lama căruia se observa sânge iar victima se afla lângă sobă, în picioare, însă imediat s-a prăbușit la podea. Inculpata a aruncat cuțitul într-o cutie de carton aflată sub masa de lângă fereastră și a spus concubinului său că a tăiat victima cu cuțitul.

         Ulterior, victima a fost transportată de cei doi în marginea drumului comunal, în dreptul imobilului aparținând unei alte persoane, după care au rugat pe alți cetățeni să apeleze serviciul unic de urgență, 112.

         În cursul urmăririi penale, inculpata a recunoscut comiterea faptei.

                   Față de inculpată a fost luată măsura reținerii pe timp de 24 de ore prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din data de 2.11.2011, iar în data de 3 noiembrie 2011 Tribunalul Gorj a admis cererea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatei Berlea Florica pentru 29 de zile, ce ulterior a fost prelungită, în condițiile legii.