24.01.2012

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mânea Sorinel Dănuț, pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de articolul 183  din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

        Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că inculpatul trăia în relații de concubinaj cu P.A.C., având împreună cu aceasta un copil în vârstă de 6 luni, într-o casă separată de cea a părinților săi dar situată în aceeași curte cu a acestora, în comuna Cătunele, sat Valea Perilor, județul Gorj.

        Între inculpat și concubina sa, pe de o parte și părinții săi, pe de altă parte, au existat deseori certuri, determinate în principal de faptul că aceștia din urmă nu erau de acord cu relația de concubinaj a fiului lor, iar P.A.C. mai avea o fetiță dintr-o căsătorie anterioară.             

        În dimineața zilei de 1 noiembrie 2011, după ce inculpatul a plecat la serviciu, schimbul I, P.A.C. a avut un conflict cu victima, tatăl inculpatului, după care și-a luat cei doi copii minori și a plecat la stația de autobuz cu scopul de a merge la părinții săi în județul Mehedinți și l-a anunțat pe inculpat în legătură cu aceasta, sunându-l pe telefonul mobil.

        În jurul orelor 15,00, inculpatul a venit de la serviciu și a avut un conflict cu tatăl său, care se afla în fața porții și căruia i-a reproșat c㠄de ce nu îl lasă și pe el să trăiască”. Cu această ocazie, inculpatul a exercitat acte de violență asupra tatălui său, care au determinat căderea acestuia și lovirea cu capul de stâlpii de beton ai porții, precum și de o treaptă de beton construită între cei doi stâlpi, victima intrând în stare de inconștiență.

        Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Motru, apoi la Spitalul Târgu-Jiu și ulterior, întrucât prezenta un traumatism cranio-cerebral grav cu fractură cominutivă parieto-occipitală stânga și parietal dreapta, precum și hematom subdural acut de emisfer drept, a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență nr. 1 Craiova, unde s-a intervenit chirurgical, însă în aceeași zi, 2.11.2011, a decedat.

        În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut și regretat comiterea faptei.

                Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pe timp de 24 de ore prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din data de 2.11.2011 și în aceeași zi Tribunalul Gorj a admis cererea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mânea Sorinel Dănuț pentru 29 de zile, ce ulterior a fost prelungită, în condițiile legii.