24 ianuarie 2012

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 24.01.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Filip Vasile pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, fapte săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie și postexecutorie.

Din probatoriul administrat până în această fază procesuală rezultă că, în  noaptea de 25/26.02.2011, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a escaladat gardul unui imobil în care se afla sediul unei societăți comerciale și a pătruns în interior pe o ușă neasigurată, de unde a sustras un laptop marca HP, o tastatură de calculator și o bormașină  electrică marca Hilti, prejudicial creat fiind de 17.000 lei, nerecuperat.

De asemenea, s-a reținut în sarcina inculpatului că, în data de 05.08.2011, în jurul orei 19:00, prin escaladarea unui gard, a pătruns în incinta unui imobil de unde a sustras 3 role folie anticondens marca Eurotek,  creând un prejudiciu de 560 lei, nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 24.01.2012, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.