23 martie 2012

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 23.03.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Văduva Iulian pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie și postexecutorie, a infracțiunii de tâlhărie.

S-a reținut că, în seara zilei de 22.03.2012, în jurul orelor 23:45, prin exercitarea de acte de violență și prin amenințare cu un cuțit, inculpatul a deposedat persoana vătămată de o geantă ce o avea pe umăr și în care se aflau două telefoane mobile, actul de identitate, cardul bancar și alte documente personale, în timp ce aceasta se afla în scara blocului unde locuiește, creând un prejudiciu de 400 lei , recuperat în totalitate.

În urma actelor de agresiune comise de inculpat, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile îngrijiri medicale.

La data de 23.03.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.