26.10.2012

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare  și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți aduce la cunoștință :

           Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au solicitat, la data de 25.10.2012, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților MIHAI BIRIȚĂ și MIHAI ELENA-DANIELA, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

            La data de 25.10.2012, magistrații Tribunalului Mehedinți au admis propunerea  de arestare preventivă  față de inculpatul MIHAI BIRIȚĂ  pe o durată de 29 zile și au dispus față de inculpata MIHAI ELENA-DANIELA măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 de zile.

         Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieșit următoarea stare de fapt:

          Inculpații MIHAI ELENA-DANIELA și MIHAI BIRIȚĂ, în calitate de administrator        și, respectiv împuternicit al unei societăți comerciale, cu sediul în localitatea Strehaia, jud. Mehedinți, în perioada 2009- 2011 au înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale fictive emise de mai multe societății comerciale din București, iar pe de altă parte nu au înregistrat veniturile realizate din vânzările de mărfuri sau prestările de servicii, prejudiciul total creat bugetului consolidat al statului de stat este în sumă de 1.462.476 lei din care 836.664 lei TVA și 625.812 lei impozit pe profit.

         Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale.