27  iulie  2012

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

 

 

            Biroul  de  Informare  și Relații  cu Presa din cadrul   Parchetului  de   pe lângă Tribunalul Olt,  este  împuternicit    aducă la  cunoștința   opiniei publice  următoarele :

 

 

        Prin rechizitoriul din data de 20 iulie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea în judecată a inc.BERCA  LILIANA – IONELA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

În sarcina susnumitei s-a reținut faptul că, în calitatea sa de medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Județene de Pensii Olt, a primit mită de la persoanele examinate suma totală de 4.100 lei și alte bunuri materiale, pentru a le emite beneficiarilor decizii favorabile cu privire la incapacitatea de muncă și menținerea încadrării în diverse grade de invaliditate.

Prin activitatea sa infracțională, inculpata a produs un prejudiciu Casei Județene de Pensii Olt, în cuantum de 34.503 lei.

Reamintim că inculpata a fost arestată preventiv în perioada 22.10. – 19.11.2010.

La realizarea prinderii în flagrant s-a colaborat cu Biroul Anticorupție Județean Olt și cu Serviciul Tehnic al SIPI și SRI Olt.

 

Prin rechizitoriul din data de 26 iulie 2012 s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inc.MOLDOVEANU MIHĂIȚĂ pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În sarcina susnumitului s-a reținut faptul că în calitate de administrator de fapt, al SC PROF ALPLAST SRL Pleșoiu, prin neînregistrarea în evidențele contabile ale firmei a unor operațiuni comerciale, s-a sustras de la plata datoriilor către bugetul de stat, producând un prejudiciu de 691.744 lei.

Pe de altă parte, inculpatul a declarat necorespunzător sediile sociale a altor trei firme pe care le administra, în scopul de a se sustrage verificărilor financiar – contabile ale organelor  de control ale statului.

Inculpatul este recidivist, iar pentru fapta săvârșită riscă o pedeapsă între 2 și 8 ani închisoare.