27.12.2012

                                        COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  26.12.2012, propunerea de arestare preventivă a inculpatului:

-                                     Ștefan Iulian Marian pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” , prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. b, c din C.p.

               Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 26.12.2012 până la data de 23.01.2013 inclusiv.

              Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: inculpatul Ștefan Iulian Marian în ziua de 25.11.2012, în jurul orei 18.45 a sustras prin folosirea violenței suma de 150 lei aflată asupra numitului Nătaru Solomon, în timp ce acesta se afla la intersecția străzilorVeterani cu Anghel Saligny.

   Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.