28.03.2012

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală au dispus la data de 26.03.2012 trimiterea în judecată a inculpaților Iancu Paul și Tusciuc Mircea pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

Inculpatul Iancu Paul în calitate de medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Județean Slatina la data de 23.05.2010, nu a examinat minorul G.C.M. în vărstă de 9 ani, ce se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanța și a stabilit cu ușurință diagnosticul de „fractură ambe oase antebraț stâng” în loc de „fractură deschisă ambe oase antebraț stâng cu deplasare”. 

Inculpatul Tusciuc Mircea medic specialist primar în ortopedie și chirurgie pediatrică, la aceeași unitate sanitară nu a acordat îngrijirile medicale corespunzătoare minorului G.C.M. pe perioada internării și a decis în mod inoportun externarea pacientului la 26.05.2010. Pacientul a fost reinternat în aceeași seară iar în dimineața următoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, însă datorită complicațiilor intervenite acesta a decedat la 27.05.2010.

Decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpați, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicațiilor tanatogeneratoare, a lipsei de supraveghere atente și corecte a bolnavului la internare și pe perioada internării.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare Judecătoriei Slatina.