29 martie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, a fost constituită, la data de 28.03.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă de viol, fapte săvârșite în stare de recidivă postexecutorie.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în seara zilei de 27.03.2012, în jurul orei 21.00, inculpatul Crețan Grigore a pătruns pe poarta neasigurată, în curtea și ulterior în locuința părții vătămate B.I. , în vârstă de 76 ani, și, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra și exercitând acte de violență,   a intenționat să întrețină relații sexuale cu aceasta, fiind surprins în fapt de organele de poliție, alarmate de martori.

La data de 28.03.2012, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Crețan Grigore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de  violare de domiciliu  și tentativă de viol.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis cererea magistraților procurori și, prin încheierea din data de 28.03.2012, a dispus emiterea unui  mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpatului.