31 ianuarie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 29.01.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Liță Gheorghe Cătălin pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de furt calificat.

S-a reținut că, în noaptea de 26/27.01.2012, inculpatul a pătruns, prin escaladarea unui zid, în balconul apartamentului părții vătămate, iar de aici, prin spargerea unui geam, a ajuns în interiorul imobilului, de unde a sustras mai multe bunuri (un LCD marca LG, un DVD, șase telefoane mobile mărcile Nokia și Motorola, patru ceasuri de mână, un DVD auto, accesorii de telefoane și mai multe chei tip yală). Prejudiciul creat este de aproximativ 10.000 lei, parțial recuperat.

La data de 30.01.2012, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.