01 aprilie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 31.03.2013, începerea urmăririi penale față de numiții Chirilă Bogdan Petru, Palamarenco Oliver Dan, Cojocaru Ilie Romeo  și Diculescu Ionuț pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Din probele administrate până în această fază procesuală a rezultat că, în data de 30.03.2013, în jurul orelor 04:00, în timp ce se aflau într-un local din orașul Bumbești-Jiu, inculpații au exercitat acte de violență fizică asupra  a două persoane, cărora le-au produs leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile, respectiv 10-12 zile îngrijiri medicale, distrugând totodată mai multe  bunuri din incinta localului, prejudiciul creat fiind în cuantum de 1500 lei, împrejurare în care s-a provocat scandal public, generându-se o stare de temere printre persoanele ce se aflau în local și tulburând în acest fel liniștea și ordinea publică.

Prin referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, din data de 31.03.2013, s-a propus arestarea preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Prin încheierea din 31.03.2012, Judecătoria Tg.-Jiu a dispus luarea măsurii obligării inculpatului Diculescu Ionuț de a nu părăsi țara și a măsurii obligării inculpaților Chirilă Bogdan Petru, Palamarenco Oliver Dan și Cojocaru Ilie Romeo de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu a declarat recurs împotriva încheierii instanței de respingere a propunerii de arestare preventivă.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii judiciare.

Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție