01 aprilie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 01.04.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Drugea Constantin pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii prevăzută de art. 20 C.p. rap. la art. 208 alin. 1 – art. 209 alin. 1 lit. a, g, i și alin. 3 lit. f Cod penal.

S-a reținut că, în noaptea de 28/29.03.2013, împreună cu două persoane, a încercat să sustragă cabluri din cupru de la panourile electrice din mai multe vagoane de călători garate în stația CFR Tg.-Jiu, fiind surprins de organele de poliție și angajații CFR. Valoarea totală a prejudiciului creat a fost estimată la suma de aproximativ 24304, fiind nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 01.04.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.