01.08.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Corbu Alexandru, din comuna Lelești, județul Gorj, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 20 raportat la art. 174 alin.1 din Codul penal, pentru faptul că acesta, în seara zilei de 31 iulie 2013, în jurul orelor 22,00, a aplicat victimei mai multe lovituri cu cuțitul,, printre care și o lovitură în zona abdominală, cu intenția de a suprima viața acesteia, persoana vătămată suferind leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viața.

        Prin ordonanța din data de 1 august 2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a luat față de învinuitul Corbu Alexandru măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 07,20.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.

                Urmărirea penală continuă în cauză, pentru stabilirea adevărului în legătură cu toate împrejurările comiterii faptei, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, potrivit legii.