31.10.2013                                              

 

C O M U N I C A T

                                                                                   

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt în dauna unor societăți comerciale cu sediul pe raza municipiului Craiova

            În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de învinuiții Buda Lucian-Ștefan, Gîscă Florin-Alin, Goman Cioabă-Laurențiu și Mihai Brătian sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furt calificat în formă continuată.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

            În perioada octombrie - noiembrie 2012 învinuiții s-au asociat în vederea săvârșirii infracțiunii de furt, asociere urmată de comiterea acestei infracțiuni în datele de 09/10.11.2012, 28/29.05.2013, 21/22.10.2013 și 30/31.10.2013 în dauna mai multor societăți comerciale cu sediul în mun. Craiova. Activitatea infracțională a învinuiților din data de 30/31.10.2013 a fost depistată în flagrant de agenții statului, împrejurare în care, organele de poliției au făcut uz de armamentul din dotare în scopul prinderii și imobilizării învinuiților.  

            Față de învinuiți a fost luată măsura preventivă a reținerii, urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

            Cercetările vor continua în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor comiterii faptelor și stabilirii răspunderii judiciare.

            Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

 

            Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.