02.04.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 01.04.2013, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpaților Oprea Ștefan Nicolae, Badea Ionuț Cătălin Și Traicea Florian Cornel, aflați în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 208 alin. 1 – 209 alin. 1 lit. a,g,i cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 30/31.03.2013, inculpații au sustras un transformator electric, în valoare de 19222 lei, pe care după ce l-au transportat la domiciliul numitului Oprea Ștefan Nicolae, cu un vehicul cu tracțiune animală proprietatea acestuia, l-au secționat în mai multe părți, intenționând să îl valorifice la un centru de colectare a fierului vechi.

              Prin încheierea din 01.04.2013 a Judecătoriei Balș s-a dispus față de cei trei inculpați măsura obligării de a nu părăsi localitatea, avându-se în vedere faptul că aceștia, după înaintarea dosarului către instanța de judecată, au făcut dovada achitării prejudiciului .

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.