02 iulie 2013

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 01.07.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Țînă Lucian Marian și Bobu Nicușor Marian pentru săvârșirea infracțiunilor de  vătămare corporală și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

S-a reținut că, în noaptea de  24/25.06.2013, în timp ce se aflau pe Bd. Ecaterina Teodoroiu din mun. Tg-Jiu, cei doi inculpați au exercitat acte de violență asupra părții vătămate G. G. , producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale, producând totodată scandal public și tulburând ordinea și liniștea publică.

Prin referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu din data de 02.07.2013, s-a propus arestarea preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Prin încheierea din aceeași dată a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii penale a inculpaților.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție