04.02.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  01.02.2013, propunerea de arestare preventivă a inculpaților:

-        Răducu Constantin pentru săvârșirea infracțiunilor   prev. și ped. de art. 208 alin.4- 209 alin.1 lit. a, g, i din C.p. cu aplicarea art. 37 lit.a C.p și art. 86 alin.1 din OUG nr. 195/2002 rep. cu aplicarea art. 37 lit.a C.p, toate cu aplicarea art. 33-34 C.p.;

-        Pîrvulescu Marian pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 208 alin.4- 209 alin.1 lit. a, g, i din C.p.

 

          Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 01.02.2013 până la data de 01.03.2013 inclusiv.

           Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: în noaptea de 31.01/01.02.2013, în timp ce inculpatul Pîrvulescu Marian asigura paza, inculpatul Răducu Constantin a pătruns prin escaladare în curtea locuinței părții vătămate ȘV din Dr.  Turnu Severin, de unde, folosind o cheie potrivită sustrasă din bucătăria imobilului părții vătămate, a sustras un autoturism marca  Mercedes Benz, pe care ulterior tot inculpatul  Răducu Constantin l-a condus în direcția șoselei de centură, deși nu poseda permis de conducere.

              Inculpatul Răducu Constantin, la un moment dat, și-a dat seama că este urmărit și a abandonat autoturismul sustras, fiind prins ulterior pe raza municipiului Târgu Jiu.

              Celălalt inculpat, Pîrvulescu Marian, a plecat cu autoturismul  marca Mercedes,  cu care veniseră inițial în mun. Dr. Turnu Severin, în direcția Orșova, fiind urmărit și reținut de organele de poliție după folosirea armamentului din dotare.

   Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.