04.03.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Rotaru Marian, domiciliat în mun. Craiova, pentru comiterea în formă continuată și în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9 alin.1 lit. c și alin.2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal și art. 37 lit. b Cod penal și pedepsită cu închisoarea de la 4 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că în perioada mai 2010 – aprilie 2011, inculpatul Rotaru Marian a evidențiat în actele contabile ale unei societății comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care era administrator, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cheltuieli nereale în baza unor facturi fictive, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul statului a sumei de 495.382 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.