5.07.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Potârcă Constantin Ninel, din Târgu-Jiu, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, prevăzute de art. 9 alin.1 lit.c și alin.2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal și de art. 9 alin.1 lit.c și alin.3 din Legea nr. 241/2005, existând indicii că acesta, în calitate de administrator al unor societăți comerciale, s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale prin înregistrarea de cheltuieli nereale, prejudiciile produse bugetului de stat fiind calculate la sumele de 3.715.899 lei și respectiv 740.000 lei.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.

                Urmărirea penală continuă în cauză, pentru stabilirea adevărului în legătură cu toate împrejurările comiterii faptelor, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, potrivit legii.